O casă sănătoasă

Casele din lemn au câteva avantaje care le fac tot mai populare și mai solicitate. Casele din lemn sunt o alegere ecologică eficientă din punct de vedere energetic pentru toți cei interesați de sănătatea lor. Climatul interior proaspăt și curat, și atmosfera naturală sunt foarte bune pentru sănătatea și bunăstarea ta. Avantajul casei din lemn este faptul că e o alegere durabilă în timp – cele mai vechi case din lemn finlandeze au deja sute de ani. 

 

healthyhome

Aer curat în interiorul casei din lemn

Unul dintre avantajele caselor din lemn sunt pereții din lemn care uniformizează temperatura și menține umiditatea aerului la un nivel optim. Aceștia absorb excesul de umiditate din interior și îl elimină afară când aerul din interior devine prea uscat. Cei mai mari inamici ai organelor respiratorii – mucegaiul, acarienii, bacteriile și virușii nu apar în casele din lemn construite corect. Umiditatea optimă a aerului împiedică apariția acestora. Conform Federației Finlandeze de Alergii și Astm, nivelul optim de umiditate a aerului este de 25-45 %, iar o casă din lemn este cea mai sigură alegere pentru multe persoane care suferă de astm șu pentru cei care au fost expuși la mucegai.

 

Structură rezistentă și eficientă din punct de vedere energetic

Avantajele caselor din lemn nu se opresc aici. Temperatura interioară a unei case din lemn este plăcută anul împrejur; vara este răcoare, iar în timpul iernii se menține cald. Lemnul stochează căldura și o elimină treptat. Superioritatea caselor din lemn a fost observată nu doar în zonele mai reci din nord, dar și în regiunile predispuse la cutremure, unde singurele clădiri care au rezistat cutremurului au fost casele din lemn.

 

Healthy home

O casă din lemn care reduce emisiile de gaze cu efect de seră

Citește cu atenție următoarele avantaje pe care le presupune o casă din lemn. Din materialele de construcție actuale, lemnul este unul dintre cele mai ecologice materii prime. Când lemnul este folosit ca material de construcție, acesta afectează imediat cantitatea de emisii de gaze cu efect de seră, funcționând ca o chiuvetă ce absoarbe emisiile de carbon. O casă din lemn de mărime medie este formată din aproximativ 30 de tone de lemn. Lemnul a absorbit aceeași cantitate de dioxid de carbon în perioada creșterii lui, cât cantitatea generată de o mașină care parcurge aproximativ 400 000 km. Finlanda dispune de un sistem de administrare durabil al ariilor forestiere, care cresc anual cu 30% mai mult decât pădurile tăiate în anul precedent.