Structură ușoară de lemn

Sistemul pe structură ușoară de lemn explicat pe scurt: o mașină-unealtă cu comandă numerică care operează în construcțiile pe structură ușoară de lemn de tip Post & Beam (pe sistem de stâlpi și grinzi), schelete de cherestea făcute la comandă și materiale de suprafață la alegere.

Sistemul pe structură ușoară de lemn este răspunsul nostru la nevoia unei case din lemn bine izolate. Acest sistem de construcție ne oferă oportunitatea de a proiecta planuri de design mai mari decât sistemele tradiționale de construcție a caselor din lemn. Suprafețele interioare pot fi tencuite și căptușite cu panouri de lemn. Ai toată libertatea să îți alegi materialele pentru construcția unui asemenea sistem pe structură ușoară de lemn. De asemenea, suprafața peretelui extern respectă aceleași reguli: cele mai comune materiale de căptușeală externă este placarea cu lemn, dar pot fi utilizate și alte panouri fabricate din alte materiale.

Învelișurile noastre standard de perete sunt fie plăci de ipsos, fie panouri din lemn pe interior și placări din lemn pe exterior. Toate detaliile sunt disponibile atunci când soliciți o ofertă detaliată.

Ecologic și rapid de construit

Artic Frame showcase

Sistemele pe structură ușoară de lemn stratificat (laminat) suportă greutatea casei, iar grinzile pre-tăiate și stâlpii de susținere completează structurile. Toate ferestrele și ușile sunt instalate în cadru și sigilate cu benzi de izolare pentru a asigura etanșeitatea.

Construcție standard

Poți descărca o listă cu modele standard aici.

Valorile U aproximative ale unei construcții standard pe structură ușoară de lemn sunt:

  • Peretele = 0,17 W/m2K
  • Podea suspendată = 0,13 W/m2K
  • Acoperiș = 0,13 W/m2K

Structura și valorile U pot fi modificate la valori mai mici dacă dorești să construiești o casă pe structură ușoară din lemn care să fie cu consum energetic scăzut. Contactează-ne dacă vrei să afli mai multă informație despre modelele pe structură ușoară din lemn și cât ar costa construcția unui asemenea sistem.

Construcția unei case pe structură ușoară din lemn

Aici poți vedea un model al unei case pe structură din lemn în plin proces de construcție. Imaginile reprezintă unul dintre proiectele modelele noastre emblematice, Artic Frame 263.

Artic Frame 263 standard

Planul standard are o mică terasă închisă și un balcon pe altitudine nordică.

Artic Frame 263 modified

Micul balcon și terasa au fost eliminate și înlocuite cu o oază caldă. Clienții au câștigat câțiva m2 suplimentari de spațiu de locuit cu o mică modificare.

 

Construirea kitului Artichouse

43 Artichouse Wooden Home

Stâlpii fundației au fost turnate pe baza desenelor Artichouse - care arată locul exact al fiecărui stâlp. Deoarece producția este computerizată, toate măsurătorile sunt corecte și toleranțele sunt minime.

45 Artichouse Wooden Home

Kitul de construcție este transportată pe șantier, măsurând o cantitate de 65 de metri cubi în prima tranșă.

46 Artichouse Wooden Home3

Mare parte a kitului de construcții este pe șantier, deci putem da startul construirii cadrului post & beam.

 49 Artichouse Wooden Home

Instalarea cadrului laminat post & beam este foarte rapidă. Toți stâlpii și toate grinzile au fost prelucrate în fabrică pentru a asigura că totul va merge bine pe șantier.

51 Artichouse Wooden Home

După câteva ore de muncă asiduă, toate cu excepția grinzilor de acoperiș sunt la locul lor!

54 Artichouse Wooden Home

Grinzile de podea pot fi instalate rapid folosind elemente de fixare din metal, papuci de grindă.

56 Artichouse Wooden Home

Constructorii au început să instaleze structura știftului între stâlpi și grinzi.

62 Artichouse Wooden Home

O zi excepțională cu soare pe un șantier din Marea Britanie. Menținerea pachetelor în ordine și suspendate de la sol face viața mai ușoară pe șantier. Acest lucru asigură, de asemenea, că materialele din lemn rămân în bune condiții, deoarece umiditatea nu poate urca de la sol la pachete.

66 Artichouse Wooden Home

Grinda de acoperiș este instalată și sunt instalate știfturi de perete + căpriorii de acoperiș. Știfturile, barele și căprițele sunt vitale pentru rigiditatea structurilor.

69 Artichouse Wooden Home

Primul etaj începe să ia contur, ne putem imagina toate dormitoarele și camerele amenajate în spațiu!

76 Artichouse Wooden Home 

Câteva zile mai târziu, placa de acoperiș a fost instalată. De asemenea, toate știfturile de perete exterior sunt amplasate.

 79 Artichouse Wooden Home

Se instalează panourile pe marginea acoperișului, precum și plăcile de construcție pentru pereții exteriori. Placa de construcție are, de asemenea, o importanță vitală atunci când face structura rigidă.

83 Artichouse Wooden Home

În această etapă, puteți vedea în continuare structurile - majoritatea structurilor de susținere vor fi ascunse sub învelișul și panourile externe când casa va fi finalizată.

87 Artichouse Wooden Home2

Membrana respiratorie este instalată pe partea superioară a plăcilor de construcție. După această etapă, casa va fi acoperită cu materialul de suprafață pe care clientul l-a ales.

 96 Artichouse Wooden Home

După instalarea placării, casa începe să arate ca o casă! Panourile utilizate în această casă sunt placate cu molid din Finlanda de Nord. Căptușeala a fost amorsată și tratată cu două straturi de tratament translucid la șantier. Tratamentul va proteja suprafețele externe aproximativ în următorii șapte ani. După aceea este necesară re-tratarea lor.

 98 Artichouse Wooden Home

Placarea subterană ascunde traverse de acoperiș și placarea acoperișului din vedere. Casele Artic Frame pot fi livrate și cu grinzi vizibile pe acoperiș, dacă aceasta este alegerea clientului.

 103 Artichouse Wooden Home

O zi însorită și majoritatea structurilor sunt instalate. O schelă corectă este importantă pentru a asigura siguranța constructorilor.

108 Artichouse Wooden Home

O luminatoare de acoperiș este unul dintre cele mai eficiente metode din punct de vedere al costurilor de a câștiga mai mult spațiu pe înălțime la primul etaj. Fereastra va aduce lumină și în baia mare.

 

Continuarea urmează..